|
|
|
Hajónapló: 07-15
Csillagidő: 100639
Helyszín: Alpha Centauri
Koordináták: H:129.837,601 V:873.453,990 L:345.191,003
(Valahol az Egyesült Földi Unió Konglomerátum -innentől:EFUK- és a RABATH faj közigazgatási határa mezsgyéjén)
Téma:
Jelentés Zsán Lük Pikár Kapitánytól.
"Reggel" vagyis földi idő szerint 0730-kor elromlott a gravitáció gener... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
olyan zöldség, amilyet általában rántani szoktunk (gomba, tök, karfiol, patisszon, padlizsán, brokkoli, stb.), olaj a sütéshez, 50 deka zöldséghez számítva 1 tojás, 10 dkg liszt, egy üveg sör.
Elkészítése: A zöldséget tetszés szerint sós vízben előfőzhetjük; a karfiolnál, laskagombánál és a brokkolinál feltétlenül tegyük ezt meg. Közben... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... A NEOSKIN TERMÉKCSALÁD RE-SURFACE TERMÉKEINEK RÉSZLETES LEÍRÁSA
1. lépés vegyi hámlasztás
Neo 1 NEOSKIN RE-SURFACE
30 ml 3299 Ft.
Hámlasztás AHA és BHA savakkal
Aktív kúrákhoz való készítmény, a szembetűnően ráncos, petyhüdten lógó, kitágult pórusokat és egyenetlen arcszínt mutató bőr radikális megújítására. Gyorsan visszaállítja a bőr ra... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej kínai kel (de lehet rendes kelkáposzta is), fél zacskó szója, 1 fej hagyma, kis olaj, pár kanál vegeta, só, másfél marék rizs, pirospaprika, ízlés szerint tejföl.
Elkészítése:
A szóját beáztatjuk ételízesítős vízbe. Közben a hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Ha a szója már jól megszívta magát, leöntjük... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál tej, 3 dkg vaj, só, olaj.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal.... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 8 felső csirkecomb, só, bors, 150 g lángolt kolbász, egy ágacska rozmaring, 2-3 szál kakukkfű, 8-10 zsályalevél, 15-20 citromfűlevél, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj, 1,5 dl félszáraz fehérbor.
1. A felső combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kiemeljük belőlük a csontot, kissé kiverjük, besózzuk őket. A kolbászt héjának lehúzása ... |
|
|
|
|
|
|
|
Rég nem írtam, mert emésztettem az elmúlt napok eseményeit!
Nagyon nehezemre esett rászánni magamat, hogy írjak róla!
Történt ugyanis, hogy pár napja hajnalban, több lelkes fotóssal egyetemben, az utolsó útjára kísértünk 4 UV-t, amik a 42-52-es vonalán teljesítettek szolgálatot!
Most sokan, kik nem értitek, hogy miért is fontos ez, hiszen az csak egy villamos típus,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg nem szétfövő burgonya, 1 kis kígyóuborka, egy csomó hónapos retek, 1 közepes fej lila hagyma, egy csokor metélőhagyma, 6 evőkanál fűszerecet, 1 teáskanál kristálycukor, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors, a díszítéshez salátalevelek.
1. A burgonyát héjában (kb. 20 perc alatt) megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk.
2. A hosszába... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg lilahagyma, 5 dl félédes vörösbor, 2 ek. méz, só, őrölt fehér bors, 1 ágacska friss kakukkfű, 2 ek. olaj, 2 csapott kiskanál zselatinpor, 20 dkg brokkoli, a mártáshoz: 2 ek. cukor, 2 dl félédes vörösbor, 1,5 dl tejszín, a forma kikenéséhez: olaj, a díszítéshez: 20 dkg brokkoli.
Elkészítése:
A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk. B... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg padlizsán, só, bors, 300 g cukkini, 1 póréhagyma, 2 nagy, piros húsú paprika, 10 dkg főtt sonka, 4 dkg füstölt sajt, 4 ek. olaj, provencei-i fűszerkeverék, 2 tojás, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 kk. ételízesítő, 120 g finomliszt.
1. A padlizsánt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd szűrőtálba szórjuk, fél órára erősen besózzuk, azután leöblítjük... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg friss / 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. zöldséges ételízesítő, fél kk. szárított oregánó, 1-2 csipet csilipor, só, bors, 1 tasak (125 g) mozzarellagyöngy, 12-16 szem fekete olívabogyó, 50 g pácolt, nyers sonka vékony szeletben, egy dús szál bazsalikom... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (8 palacsintához):
100 g finomliszt, 2 tojás, egy csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 4 citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesít... |
|
|
|
|
|
|
|
Pincepörkölt vörösborral
Hozzávalók:
2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika,
köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről le... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
100 g csiperkegomba, egy csokor újhagyma, egy csokor kapor, 200 g paradicsom, 400 g pulykamell, 2 ek. olaj, só, bors, 2 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 ek. étkezési keményítő, 400 g makaróni (csőtészta), 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél ki... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (20 darabhoz):
1 dl olaj, csipetnyi só, 20 dkg liszt, 4 tojás, 5 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el n... |
|
|
|
|
|